Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moje dcera milovala učení snad už od školky. Její nejhorší známka na základní škole byla 2 a když dostala první 5 (a to jen díky tomu, že skupina Nj neřekla skupině Aj o domácím úkolu a ona ho tedy nemohla vypracovat), tak z toho měla trauma na několik týdnů. ;-D Patrně by považovala za křivdu, kdyby byla - na rozdíl od některých spolužáků potřebujících domácí procvičení - osvobozena od domácích úkolů a jak ji znám, tak by je stejně z pilnosti vypracovala.

0 0
možnosti

DU jsou hlavne blbost, ve skole travi deti dost casu na to, aby se vse stihlo tam.

A ja si taky praci domu nenosim. Nebo chceme v detech podporovat, ze nosit si praci domu je normalni?

0 0
možnosti

Domácí úkoly vnímám jako druh procvičování a v rozumné míře a času jsem pro. V jejich známkování však logiku nevidím - jaký smysl má známka, kde učitel neví, kdo všechno se na ní podílel... 😂.

2 0
možnosti

A nebo oznamkovat a nepočítat nebo dát malou váhu ( v systému Bakalář je predpripravena nejnižší váha, pokud vím).

0 0
možnosti

Deti se maji ucit ve skole. Klidne at jsou v ty skole dele. Ale pak at maji volno pro sebe. Domaci ukoly zacli byt jakymsi dalsim vyucovanim kdy ucitele musi suplovat rodic.

Jinak souhlasim ze jsou predemety kde muze mit domaci ukol smysl a kdyz uz se zada pak ma byt splnen. Ale ty vzletne fraze o uceni o zodpovednosti a opakovani nauceneho jsou k nicemu. Detem to nepomuze

1 0
možnosti

45 min hodiny ve škole se učitel probírané látce reálně věnuje tak 20 min, kdy novou látku vykládá a snaží se ji vysvětlit, zbytek hodiny se procvičuje, ale taky se řeší spousta věcí okolo, je mnoho dětí, kterým to prostě nestačí a musí cvičit i doma, aby si to zažily a zapamatovaly, na tom nevidím nic špatného, za mě domácí úkoly ano, ale samozřejmě v rozumné míře a neznámkovat! nebo známkovat jen ty, které budou dobře, ty, které budou špatně, rozhodně neznámkovat pětkou, ale dotyčnému látku řádně a znovu vysvětlit

2 0
možnosti

Diskuze o tom, zda je zadávání DÚ zákonné či ne mi přijde směšná. Hlavní by mělo být to, zda je to prospěšné pro vzdělávání žáků. Pokud ano, není co řešit. Jen jedna poznámka....rodiče často dělají úkoly s ratolestmi, jelikož nechtějí, aby byly případně hodnoceny špatnou známkou, při okamžitém nepochopení učiva. To je celkem logické. Je otázkou, jak by měly být tyto úkoly hodnoceny. Dle mého názoru, by měly být hlavně měřítkem pochopení učiva žákem a hodnocení by mělo být bráno s jistým nadhledem.

3 0
možnosti

Hlavní pro koho? Pokud si učitel a škola budou myslet, že jsou nezákonné, tak je zadávat nebudou a to bez ohledu na to, zda jsou prospěšné.

0 0
možnosti

Inteligence národa nepochybně klesá a dnes již velmi nízká. Z diskuze vyplývá, že řada z Vás by jí chtěla ještě snížit. Nakonec do montoven není vzdělání třeba a možná je pro řízení montoven i škodlivé.

0 0
možnosti

A na čem zákládáš to tvrzení, že bez pochyby, máš dlouhodobé průzkumy inteligence?

1 0
možnosti

Já bych děti nestresoval domácími úkoly, vlastně ani školní docházkou, stačí, když jim rodiče do hlav nalijí dostatek sebevědomí a pocit, že jsou jedinečnými osobnostmi.

Některé se chytnou v neziskovkách, některé v supermarketech na doplňování zboží, další u komunálních služeb.

Pracovní smlouvy mohou podepsat třemi křížky, nebo otiskem prstu, podle toho, co je bude míň stresovat a míň je vyděsí..

Pád civilizace v přímém přenosu

10 0
možnosti

Typický argumentační faul ad absurdum. Docházku nikdo rušit nechce.

0 2
možnosti

Jsou domácí úkoly a domácí úkoly. Dcera zrovna tento čtvrtek dostala domácí úkol s termínem odevzdání dnes, tedy na velikonoční neděli. Jednalo se o přečtení a rozbor knihy. Tento úkol a především jeho načasování považuju za velmi nešťastný a podstatně změnil sváteční plány celé naší rodině. Nedivte se, že se pak mezi rodiči šíří blbé nápady.

2 0
možnosti

Opravdu dostala ukol ve ctvrtek, tedy v den, kdy zacaly velikonocni prazdniny a deti nebyly ve skole? Nebylo to treba uz minuly, resp. predminuly tyden a jen na to zapomnela?

0 0
možnosti

domaci ukoly jsou dulezite

tecka

2 0
možnosti

Kolik jich v práci denně dostáváte?

1 1
možnosti

A ještě jedna poznámka: povinné domácí úkoly mimo jiné znamenají, že ve vzdělávání žáka se nutně musí projevovat sociální rozdíly rodin.

3 0
možnosti

tak někdo to tvrdí, že se to projevuje...já nevím tedy jak, ale slyšela a četla jsem to několikrát...Jak píši, úkoly má dělat dítě, ne rodiče. Co se týče pětek za nedonesení úkolu, nejsem si úplně jistá. Sama to vpodstatě nedělám - mohou donést druhý den...

1 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4261x
Jsem srdcem i duší kantorka, i když původně jsem dělala v rádiu. A protože mě baví psát, tak jsem si spojila současnou a minulou profesi a píšu hlavně o škole, ale občas i o něčem jiném...co život přinese:-)

Seznam rubrik