Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Již jsem na lyžařské výlety do hor rezignovala, tedy nejsem v obraze a ta cena mi vyrazila dech. Píšete, že lyžujete dobře a ráda, tak asi pobrblete a nakonec neodoláte.

Přeji Vám, abyste si za ten peníz dobře zalyžovala a neprostála hodně drahého času ve frontách na skipas.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^řekla bych že co se kvality sjezdovek a služeb týče je lepší jet do Alp-ale chápu když to máte tak blízko tak na víkendové lyžování se vám jezdit jinam nechce

1 0
možnosti
VH

Vždyť Vy odpověď znáte. Ano - do podnikání se pouští lidé kvůli zisku. A kvůli přiměřené návratnosti investic (nevím, co máte na mysli, když tvrdíte, že v Krkonoších chtějí návratnost příliš rychle).

V Ski Amadé mají 18x více sjezdovek než v Peci? Za necelý dvojnásobek ceny? Nemají, čirou náhodou, také dvacetkrát víc návštěvníků? Takže jsou vlastně drazí?

3 0
možnosti
ZR

Návratnost příliš rychle myslím v řádu několika málo let...Ale všude se lanovek a dalších zarizeni staví tolik, ze je mi jasné ,ze těch lidí, co ty nestydate ceny jsou ochotní zaplatit,je ještě stále dost...Ale jak píšu na konci,jiné Krkonoše uz tu nemáme ....takže co víkendovým dobrým lyžařům hold zbývá. ..

0 0
možnosti
JJ

Berte to tak, že Krkonoše jsou u nás prostě TOP. A za to se platí. Jak psali předchozí - i tak je tam plno. Ale lyžovat se dá i jinde a já jsem s děckama jezdil hodně dlouho jenom na běžkách. A kolik jsme si užili srandy. :-) (to samozřejmě nevzpomínám na dobu svého dětství, kdy jsme si u nás museli každý kopec napřed vyšlápnout.) :-)

Předem odpovídám, že: Ne, prkýnka z rozebraného sudu jsme si už na boty špagátkama nepřivazovali...:-)

0 0
možnosti
ZR

Děkuji za koment.Ano,také děláme běžecké výlety, ale i tam se chcete s dětmi vyvést lanovkou na okruh,protoze to nevyslapou .A jednosměrná jízdenka na lanovce taky není zrovna laciná. ...za to by bylo másla! !/to je vtip.../

0 0
možnosti
JH

J91a61n 28H31r74u41b38e61š

13. 11. 2017 15:26

Pláčete hezky, ale na nesprávném hrobě. Lyžařská sezóna je u nás kratší a chudší na sníh než v Alpách. Takže vyžaduje vyšší náklady na zasněžování a provozovatelé mají kratší čas na to, aby si během lyžařské sezóny vydělali nejen na živobytí, ale i na období bez sněhu, na sezóny nevydařené a bez sněhu, na údržbu, na splácení dluhů. Nebo víte u nás o nějakém areálu, kde by se dalo lyžovat tak dlouho jako na kterékoli sjezdovce v Alpách nebo Dolomitech? A je to byznys, tudíž smyslem je vydělávat peníze. Taky nechodíte do zaměstnání jen pro pocit uspokojení z dobře vykonané práce.

Ostatně jste-li taková zanícená lyžařka, překvapuje mě, že nenapíšete "kdo nemá na skipasy, ať šlape" - vždyť i ty Krkonoše si přinejmenším stejně dobře užijete na běžkách nebo na skialpech.

2 0
možnosti

J42a88n 18Š14p72a64t72n86ý

13. 11. 2017 15:47

ještě jste zapomnel dodat, ze zatím jsou u nas provozovatele taky hloupejsi, protože ty jejich arealy neumi využívat celorocne ... i když se to zacina lepsit

0 0
možnosti
JH

J64i86ř47í 75H30o68r28á19k

13. 11. 2017 14:02

Jezdil jsem do Savojských Alp, poměry znám. Do Krkonoš ani za boha. Ani "za toho lidoveckého", ani za toho co v něj lidé nevěří. Není zde totiž v koho nebo v co věřit.

0 0
možnosti
JN

J88a83n 52N58o60v84á66k

13. 11. 2017 12:56

Cena ve Špindlu a spol je úměrná poptávce - až tam budou mít 1-2 sezóny popoprázdno, ceny sníží.

A za současné situace mají cenu nastavenou z podnikatelského hlediska správně - a nic víc než podnikatelé nejsou.

3 0
možnosti
ZR

Děkuji za koment. Ano, to by mi majitelé vleků přesně řekli...však o tom píšu zhruba v půlce článku.:-) Cena je možná úměrná poptávce bohatších lidí (někdo tady zmínil z Prahy...), ale já spíš tak nějak podvědomě zastupuji rodiny s dětmi, které by si rády zalyžovaly na větších sjezdovkách....Váš názor vám ale neberu - to ani náhodou! A stále dokola říkám, že mít cenu úměrnou poptávce ještě neznamená, že ji máte úměrnou české realitě.

0 1
možnosti

Pokud si zaplatíte dopředu tak se jízné na celou sezónu 4990,-, při např 20 dnech to vychází 250 Kč/ den

1 0
možnosti
ZR

Děkuji za koment. Pec sezonka 10 000 Kč, Špindl zakoupení v září 7000 - ale to už nestíháte, takže to sihnete do 30.11. za 15 000 (máte v tom ovšem Tatry) - viz odkazy na skiareály pod článkem. Ale nerozporuji, že v menších střediscích (ale absolut.nesrovanatelných s Rakouskem - o to mi jde..) je to jinak.:-)

0 0
možnosti

J38a81n 59Š80p76a83t85n64ý

13. 11. 2017 10:55

Nevim, jestli se krasy krkonos daji objevovat ze sjezdovek, na to bych spis doporucil skialpy nebo bezky. Na "toceni" sjezdovek je nejlepší varianta nocni lyzovani nebo vsedni dny mimo svatky. Jinak, ze pomer cena-vykon je v CR oproti alpam nepriznivy, se vi zhruba od te doby, co jsme zjistili, ze se da do tech alp jezdit. Také bychom, například v pripade spindlu, mohli zehrat na služby, které jsou nyní takove rekneme "slovenske".

1 0
možnosti
ZR

Děkuji za koment. Ano, máte pravdu. Já se s tímto tématem potýkám vpodstatě od té doby, co jezdím do Alp (od roku 90) a zároveň pracuji v médiích a do problematiky trošičku vidím. Noční lyžování je v sezoně pro mě také ve velkých čes.střediscích nejschůdnějí ( že mě ještě vytáhnout ty peníze tak nepálí.)

1 0
možnosti
KS

1220 km sjezdovek stejně nesjedete. A jestli je někdo ochotný zaplatit přes osm stovek za osobu za to, že bude jezdit po kopci nahoru a dolů, tak ať si to platí.

2 2
možnosti
ZR

Děkuji za koment. Ano, naráz je nesjedu, ale každý den si můžete vybrat jiné středisko a tam najezdit třeba 50 km (borci i víc:-)). Ale mně je jasné, že takové středisko u nás není - ale podívejte se na poměr ceny a možností!

1 2
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4261x
Jsem srdcem i duší kantorka, i když původně jsem dělala v rádiu. A protože mě baví psát, tak jsem si spojila současnou a minulou profesi a píšu hlavně o škole, ale občas i o něčem jiném...co život přinese:-)

Seznam rubrik