Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J35i73ř41í 38K13i11n66d73l

22. 10. 2022 15:10

Pomůcky pro děti pod tím si mám představit co.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se bude muset vzít chybějící miliarda většinou z odměn učitelů, kolik to vůbec znamená?Pokud si vezmu počet škol a počet učitelů vychází to cca na 400 měsíčně.Je to při nadstandardních a jistých učitelských platech opravdu takové drama?Možná vás to překvapí,ale současná krize postihla spousta lidí mnohem víc.Setrit se bohužel musí.Mnoho lidí pracuje v soukromych firmách které musí šetřit a to i na jejich platech....

5 5
možnosti
ZR

No, problém aritm.průměru...že? Jako matikář o tom něco vím, jak zavádějící je to číslo! A děti vždy varuji...Vyhrála jsem milion a vy na svůj los nic - průměrně máme každý teď půl mega:-)))Ale vy stále máte jen prázdné kapsy....že?

Takže: pokud budou kolegové hodně nemocní, tak to nebudou 400 měsíčně. V odkazu pod blokem jsou k dohledání články,kde si p.ředitelka stěžuje, že už to každého kantor i ní stálo 15000 Kč, které jim chtěla rozdat na odměnách.

A možná vás to překvapí,ale ta miliarda se nešetřili, jen byla odkloněna jinam a utracena na jiném místě. Opět články v odkazu.

4 0
možnosti
VF

Co je politikům do nějakých dětí, hlavně aby bylo pro ně ně zvýšení platů.

2 0
možnosti
Foto

J87i27ř96í 15K12i37n15d97l

22. 10. 2022 11:05

Ministerstvo školství bude v příštím roce hospodařit s 238 miliardami korun ze státního rozpočtu. Je to zhruba o 1,3 miliardy Kč víc než letos.Na platy v resortu školství by mělo jít příští rok zhruba 126,9 miliardy korun, což je o jednu miliardu méně než letos. Ve srovnání s minulým rokem se letos výdaje na platy zvedly ze 122,8 miliardy korun na 127,9 miliardy.

0 5
možnosti
ZR

Prosím přečíst si blog ještě jednou.

Článek je z 99 procent o ONIV, ne o platech nebo o čemkoliv jiném.

Děkuji, že příště již budete reagovat na text.

9 0
možnosti
DM

Růžičková: nepřeháněj a nestěžuj si. Bože, to je nějaký problém ? Jste zvyklí jen spoléhat na stát, co Vám přihodí. Vžij se trochu do situace jiných , daleko více současnými rozpočtovými potížemi postižených občanů.... !

1 12
možnosti
ZR

Moravanský: netykat! Varování administrátora. Jinak mažu.

A teď k příspěvku. Jestli jste si všimnul, 99 % článku je o penězích pro naše děti. Ne pro mě, pro učitele, ředitele atd. A my asi tušíme, kde ta miliarda je a kam byla přesunuta v rámci balíku pro školství. Ty peníze nebyly určené na vaši elektřinu nebo plyn...nebojte.

4 1
možnosti
RC

1) takze tam melo zustat jako za covidu, kdy byla nemocnost mnohem vyssi?

2) kdyz je ucitel nemocny, neuci a skole zustala podstatna cast jeho platu (protoze suplovani je vyrazne levnejsi, ze?).

3) nedostaly skoly nahodou penize na digitalni pomucky z narodniho planu obnovy?

0 3
možnosti
RC

Celkem 1,4 miliardy z Národního plánu obnovy plánuje MŠMT rozdělit v tomto roce na digitální učební pomůcky.

https://www.smocr.cz/cs/cinnost/skolstvi/a/uz-letos-mohou-skoly-ziskat-finance-z-narodniho-planu-obnovy-na-digitalni-ucebni-pomucky

2 1
možnosti
MS

Tak učebnice a sešity chápu, ale z textu děláte dojem jakoby ostatní pomůcky měly roční životnost a na konci roku by se měly dokoupit nové.

1 2
možnosti
ZR

Pokud vám toto z textu vyplynulo, tak to takto, samozřejmě, není. Sešity si děti kupují samy (zřejmě nemáte doma školáka, chápu). V ČR velmi zaostala modernizace školství. Léta se hovořilo (ale pouze jen hovořilo) o nutnosti zvýšit podíl HDP na vzdělávání. Nedělo se několik desetiletí nic. Teď se to trochu začalo zlepšovat. I tak ale některé školy stále vypadají jak za krále Klacka. Mnoho začalo investovat do interaktivních tabulí, tabletů, počítačů, dotykových obrazovek, dataprojektorů, mikroskopů, vybavují dílny, učni stále potřebují nové pracovní pomůcky (staré se opotřebovávají - viz tv reportáž a pan ředitel Klíma), ale i nových modelů na vše možné (dříve nic takového na trhu nebylo). Vše stojí fůru peněz a škol je několik tisíc, takže to jde pomalu. Jeden rok koupíte tohle, druhý rok něco dalšího a tak postupně vybavujete školu a modernizujete. Zdaleka to přeci není je o učebnicích! Mnoho pomůcek má, samozřejmě, delší životnost, ale jde o to, že školy potřebují další a další pomůcky, kterými se chtějí vybavit. Nevím, zda jsem to objasnila dostatečně.

A děkuji za reakci.

3 1
možnosti
TT

Tento blog je zajímavý a dobrý - tak jsem si hned otevřel minulý. Ovšem měl jsem na paměti slova "Jsem srdcem i duší kantorka" z profilu a pak jsem narazil na tento výtvor: "... dítě starší 15ti let..."

Přestalo se mně to líbit. Rv

0 0
možnosti
ZR

Děkuji za hodnocení, že blog je zajímavý.

Jsem srdcem i duší kantorka, která učí léta matematiku, ano.

Malá gramatická chybička neměnící smysl a obsah minulého článku, který ovšem s tímto vůbec nesouvisí. Proč zde o něm psát?

Také jsem se podívala na vaše články. Jestli mohu též radu, zkuste psát o něčem jiném. Ta čtenost není nic moc.

2 0
možnosti
VF

Nepíši to VE ZLÉM, ale celou dobu, co čtu článek a diskusi, říkám si, jestli to nepíšete Vy.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4261x
Jsem srdcem i duší kantorka, i když původně jsem dělala v rádiu. A protože mě baví psát, tak jsem si spojila současnou a minulou profesi a píšu hlavně o škole, ale občas i o něčem jiném...co život přinese:-)

Seznam rubrik