Neexistující pseudokoncentrák s volným pohybem osob poslanců Roznera a Okamury

6. 02. 2018 20:20:27
„Neexistujícím pseudokoncentrákem“ s „volným pohybem osob“ prošlo 1300 lidí. Čtvrtina tu zemřela, mnoho bylo převezeno a zplynováno. Poslanci SPD by si měli prostudovat paragraf 405 TrZ - mluví až o 3 letech odnětí svobody.

Cituji z dochovaných dobových dokumentů z archivu tábora : „..velká úmrtnost hlavně u dětí a průměrná denní úmrtnost od 1.do 21.1.1943 činila 5 osob...Mnoho osob ještě následkem zbědovaného stavu zemře a nedá se tomu zabránit.“ Cituji z knihy amerického autora Paula Polanskeho Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná:“ Všichni v okolí věděli, že Lety jsou likvidační tábor, řekla věcně paní Kaltrová. Nikdy nezapomenu na nákladní auto, které každý den odváželo mrtvá těla z tábora na hřbitov do Mirovic. Napravo od vstupu na hřbitov je jich pohřbených tolik, že když tam jdete ještě dnes, zem pod nohama zní dutě.“ V Mirovicích se schází k pietnímu místu označeném touto tabulkou s historickými daty nemalé množství lidí každý rok. Výčet dokladů o koncentráku je dnes již opravdu veliký a s trochou vůle se jich dá spousta dohledat.

Oproti těmto dokumentům a důkazům genocidy stojí dva pánové se svými výroky:

  1. Pan poslanec Miloslav Rozner. Byl zvolený za Jihočeský kraj na kandidátce SPD. Profesí byl pan Rozner nejdříve pracovníkem v pekárně, dále pracoval na benzinové pumpě, aby svoji kariéru těsně před vstupem do vysoké politiky završil jako manažer rockové skupiny. Ve slavné televizní debatě, která sehrála v jeho politickém životě nemalou roli, se dále představil jako stínový ministr kultury. Že by se tento pán kdy detailně zabýval historií, konkrétně například, že by byl expertem na koncentrační tábory, z dostupných pramenů nelze dohledat.

Výrok pana poslance: "Bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půlmiliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku."

2. Pan místopředseda Sněmovny Tomio Okamura. Byl zvolený za Středočeský kraj na kandidátce SPD. Pan Okamura původně vystudoval chemickou průmyslovku, známý byl ale hlavně jako mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří. Z webových stránek tohoto politika taktéž nevyplývá, že by se kdy zabýval profesionálně historií.

Tento místopředseda Sněmovny v lednu řekl, že tábor v Letech nebyl oplocený a byl v něm volný pohyb. Pak se za to omluvil, ale přesto uvedl, že ho většinou nikdo nehlídal a lidé v něm se mohli volně pohybovat.

Stojí tu fakta doložená z historických pramenů a vážné výroky dvou ústavních činitelů. Výsledek? Na oba pány již bylo podáno různými subjekty trestní oznámení. Kromě toho bude vyvoláno jednání o sesazení poslance Okamury z místopředsednické funkce. Paragraf 405 trestního zákoníku o popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia totiž jasně říká:Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo nacistické, komunistické nebo jiné zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny nebo zločiny proti míru, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.“

Je proto možné, že po vydání nejvyššího vládního činitele - premiéra Babiše a předsedy poslaneckého klubu momentálně nejúspěšnější strany Faltýnka k trestnímu stíhání, budou poslanci hlasovat o dalších dvou volených zástupcích. A to o místopředsedovi Sněmovny Okamurovi a předsedovi komise pro kontrolu Národního bezpečnostního úřadu Roznerovi. Musím říci, že jsem o odvolatelnosti politiků prosazované vehementně SPD nejdříve trochu pochybovala...Ale teď už vím, že je to od pánů Okamury a spol.výborný nápad a dokonalý politický tah !

Autor: Zuzana Růžičková | úterý 6.2.2018 20:20 | karma článku: 33.24 | přečteno: 3131x

Další články blogera

Zuzana Růžičková

Zatrolené přijímačky

Umí současné přijímačkové testy roztřídit budoucí studenty? Mají pravdu kritici jednotné zkoušky, že je diskriminační a příliš náročná? A nebo se naopak mají na SŠ dostat jen studijní typy dětí a rodiny mají lépe vybírat školu?

6.5.2023 v 13:49 | Karma článku: 36.82 | Přečteno: 3640 | Diskuse

Zuzana Růžičková

Nelegální domácí úkoly

Zadávání povinných domácích úkolů je nelegální. Říká pedagožka a aktivistka. DÚ je možné známkovat i hodnotit. Tvrdí naopak mluvčí MŠMT. Využívání úkolů je plně v souladu se školským zákonem. Říká zástupce inspekce. Tak jak to je?

9.4.2023 v 13:14 | Karma článku: 38.24 | Přečteno: 6612 | Diskuse

Zuzana Růžičková

Místo učitelů amatéři. Místo slušných platů pedagogů podfuk.

Novela zákona o pedagogických pracovnících se zmítá v křečích a bude to mít trvalé následky na české školství. Vládní poslanci hodili vidle do zvyšování platů pedagogů a zároveň chtějí za katedry pustit amatéry.

8.4.2023 v 9:05 | Karma článku: 40.92 | Přečteno: 7751 |

Zuzana Růžičková

Proč vznikl učitelský kodex bez učitelů ?

Na zveřejněném učitelském kodexu spolupracoval kde kdo (profesní učitelská organizace jen jedna, navíc malá). Valná většina učitelů se tak na svém profesním kodexu nepodílela a dozvěděla se o něm z médií. Kdo ho vlastně sepsal?

10.12.2022 v 16:08 | Karma článku: 41.15 | Přečteno: 4213 |

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 70 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 14.63 | Přečteno: 146 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 123 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 38.27 | Přečteno: 934 | Diskuse
Počet článků 50 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4257

Jsem srdcem i duší kantorka, i když původně jsem dělala v rádiu. A protože mě baví psát, tak jsem si spojila současnou a minulou profesi a píšu hlavně o škole, ale občas i o něčem jiném...co život přinese:-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...